Japońskie pierożki Gyoza (by Magda Klimczak)

Grillowana pierś kurczaka po chińsku z żółtym ryżem (by Magda Klimczak)

Indyjski kurczak Vindaloo (by Magda Klimczak)

Indyjski kurczak Tandoori (by Magda Klimczak)

Tajska sałatka z kurczakiem i makaronem ryżowym (by Magda Klimczak)

Wątróbka drobiowa z imbirem

Proste i smaczne chińskie danie z wątróbki, gotowe w kilkanaście minut. Potrawę można podawać na gorąco z ryżem jaśminowym ale również na zimno jako przekąskę.

Czytaj dalej

Zielone kotleciki po indyjsku

Zielone kotleciki to oryginalne i proste w przygotowaniu danie. Dodatek aromatycznych przypraw i orzeszków powoduje, że kotleciki mają bardzo oryginalny, egzotyczny smak i zapach. Doskonale smakują zarówno na zimno jak i na gorąco. Podaje się je z jogurtowym sosem i gotowanym ryżem jaśminowy.

Czytaj dalej

Pierś kurczaka z melonem na ostro

Delikatny miąższ melona doskonale komponuje się w daniach o ostrym smaku. Jest owocem niskokalorycznym i dlatego jest polecany w dietach odchudzających. Zawarte w nim minerały ( m in. potas, magnez) mogą przyczyniać się do obniżenia chorób serca i chorób nowotworowych. Warto więc aby częściej ten wartościowy owoc gościł na naszych stołach.

Czytaj dalej

Smażona kaczka z warzywami i chili

Pikantne danie z kaczki i warzyw, którego przygotowanie zajmie nam niewiele czasu. Ze względu na jej pikantność podawać z ryżem jaśminowym i orzeźwiającym, świeżym ogórkiem.

Czytaj dalej

Wątróbka smażona z mango

Smażona w woku wątróbka z dodatkiem kwaskowego mango i dymki. Potrawa łatwa w przygotowaniu a jednocześnie oryginalna smakowo.

Czytaj dalej

Strona 1 z 1612345...10...Ostatnia »