Podpłomyki z jagnięciną

Podpłomyki z jagnięciną to danie w stylu indyjskim, które możemy serwować jako przekąskę lub lekki obiad. Chrupiący podpłomyk z nadzieniem z mielonej jagnięciny dobrze doprawionej hinduskimi przyprawami. Do tego pieczona papryczka chili i bakłażan. Wszystko podane ze świeżymi ziołami i sosem cytrynowo-jogurtowym. Danie zdrowe, lekkie i bardzo smaczne!

Czytaj dalej

Jagnięcina z porem stir-fry (słono-ostra)

Przygotowanie mięsa do zmiękczania / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Udało mi się zdobyć sposób z chińskiej restauracji na zmiękczanie mięsa, a dokładniej jak przygotować i pokroić mięso. Bardzo przydatna rada.

Czytaj dalej

Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku

Jagnięcina z warzywami

0