Jagnięcina z porem stir-fry (słono-ostra)

Przygotowanie mięsa do zmiękczania / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Udało mi się zdobyć sposób z chińskiej restauracji na zmiękczanie mięsa, a dokładniej jak przygotować i pokroić mięso. Bardzo przydatna rada.

Czytaj dalej

Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku

Ocena ze starego portalu: 4,8 / 5 ocen
Bardzo smaczna i łatwa do wykonania potrawa. Do jej wykonania można użyć dowolnego mięsa jagnięcego, ja osobiście użyłem polędwicy (combra). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Jagnięcina z warzywami

0
Ocena ze starego portalu: 4,91 / 11 ocen
W odróżnieniu od polędwicy, udziec jagnięcy ma bardzo wyraźny charakterystyczny "barani" smak i zapach. Do przygotowania tej potrawy możemy użyć także baraniny, trzeba ją tylko trochę dłużej smażyć. To jedno z najbardziej kolorowych dań na stronie. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej