Karkówka z marchwią stri-fry w karmelowym sosie

Pierożki Wonton w sosie (by Magda Klimczak)

Smażone paczuszki z wieprzowiną i botwinką (by Magda Klimczak)

Plastry wieprzowiny na ostro

Zupa z kimchi z miękkim tofu (Kimchi Jigae)

Wieprzowina Gong Bao (Kung Bao)

Jagnięcina z porem stir-fry (słono-ostra)

Chrupiąca wieprzowina w sosie 03-2017

Wołowina curry madras (długo gotowana)

Wołowina nie jest zbyt popularnym mięsem w Indiach w związku z zakazem jedzenia przez wyznawców hinduizmu "świętych krów". Wołowe curry cieszy się natomiast dużą popularnością w Wielkiej Brytanii mogą je także spożywać hinduscy muzułmanie. Wołowe curry wymaga długiego gotowania w celu zmiękczenia wołowiny. Do przygotowania curry używa się wielu aromatycznych przypraw, które w wersji ekspresowej można zastąpić gotową mieszanka curry madras. Danie to można także wykonać używając innego składnika głównego: kurczaka, wieprzowiny, tofu - odpowiednio skracając czas gotowania.

Czytaj dalej

Chrupiąca pierś kurczaka z wodorostami Nori

0
Japońskie danie z kawałeczki piersi kurczaka w chrupiącej panierce z dodatkiem wodorostów nori. Można je serwować jako przekąskę lub jako pełne danie z dodatkiem makaronu Soba i imbiru marynowanego.

Czytaj dalej

Strona 1 z 1012345...10...Ostatnia »