Makaron udon z kimchi (by Magda Klimczak)

Kimchi z botwinki (by Magda Klimczak)

Kimchi z młodej kapusty (by Magda Klimczak)

Zielony wegetariański stir-fry (by Magda Klimczak)

Pudding z tapioki z rabarbarem i makiem (by Magda Klimczak)

Pudding z tapioki z rabarbarem i makiem to inspirowany kuchnią tajską oryginalny deser na bazie małych perełek tapioki i mleka kokosowego serwowany z musem rabarbarowym. Perełki tapioki to ciekawy orientalny składnik, uzyskany z mąki z korzenia manioku. Białe kuleczki po ugotowaniu zamieniają konsystencję na żelową i przeźroczystą, stając się atrakcyjnym składnikiem deserów i napojów. Tapioka znana jest głównie w Europie jako składnik popularnej herbaty Bubble Tea. Do herbaty używa się dużych kulek tapioki, natomiast małe kulki tapioki są wykorzystywane jako baza do deserów. Przed dodaniem do deseru perełki tapioki gotuje się w słodzonym mleku kokosowym. Taki deser jest nie tylko bardzo smaczny ale także bardzo pożywny. Jako dodatek do tapioki Magda proponuje mus z rodzimego rabarbaru (który właśnie pojawił się w sklepach) oraz czarny mak nadający daniu intrygujący wygląd.

Czytaj dalej

Tofu grillowane po koreańsku (by Magda Klimczak)

Grillowany bakłażan w marynacie miso (by Magda Klimczak)

Zupa z kimchi z miękkim tofu (Kimchi Jigae)

Marchewka z makaronem sojowym

Makaron smażony na chrupiąco

Strona 1 z 1612345...10...Ostatnia »