Zupa kurkumowa z kurczakiem (by M. Klimczak)

Zupa krem z ziemniaków i pora z miso (by M. Klimczak)

Kimchi nachos (by Magda Klimczak)

Burgery z chrupiącymi kotletami z łososia (by Magda Klimczak)

Kimchi z botwinki (by Magda Klimczak)

Pikantna ośmiornica z pure ziemniaczanym z miso

Smażone paczuszki z wieprzowiną i botwinką (by Magda Klimczak)

Pudding z tapioki z rabarbarem i makiem (by Magda Klimczak)

Pudding z tapioki z rabarbarem i makiem to inspirowany kuchnią tajską oryginalny deser na bazie małych perełek tapioki i mleka kokosowego serwowany z musem rabarbarowym. Perełki tapioki to ciekawy orientalny składnik, uzyskany z mąki z korzenia manioku. Białe kuleczki po ugotowaniu zamieniają konsystencję na żelową i przeźroczystą, stając się atrakcyjnym składnikiem deserów i napojów. Tapioka znana jest głównie w Europie jako składnik popularnej herbaty Bubble Tea. Do herbaty używa się dużych kulek tapioki, natomiast małe kulki tapioki są wykorzystywane jako baza do deserów. Przed dodaniem do deseru perełki tapioki gotuje się w słodzonym mleku kokosowym. Taki deser jest nie tylko bardzo smaczny ale także bardzo pożywny. Jako dodatek do tapioki Magda proponuje mus z rodzimego rabarbaru (który właśnie pojawił się w sklepach) oraz czarny mak nadający daniu intrygujący wygląd.

Czytaj dalej

Tofu grillowane po koreańsku (by Magda Klimczak)

Owsianka z płatków ryżowych i mleka kokosowego z pistacjami i chia (by Magda Klimczak)

Strona 1 z 3123