Przejdź do treści

Surówka z marchwi, rzodkiewki i makaronu sojowego

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Surówka z marchwi, rzodkiewki i makaronu sojowego
Surówka z marchwi, rzodkiewki i makaronu sojowego to pyszna, kolorowa i bardzo zdrowa chińska surówka. Dodatek dużej ilości świeżych ziół to tajski element w tym przepisie. Dodatek przeźroczystego makaronu sojowego nadaje surówce oryginalnego wyglądu i przyjemnej, sprężystej konsystencji. Świetny, oryginalny dodatek do dań głównych orientalnych i rodzimych.

MARCHEWKA Z MAKARONEM SOJOWYM

Podobny przepis z mniejszą ilością składników w typowym chińskim wykonaniu znajdziecie tutaj Marchewka z makaronem sojowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Do podania:
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry posiekanej
  • 2 łyżki świeżego koperku posiekanego
  • 2 łyżki natki pietruszki posiekanej
  • 2 łyżki sezamu białego uprażonego na suchej patelni
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Do podania:
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry posiekanej
  • 2 łyżki świeżego koperku posiekanego
  • 2 łyżki natki pietruszki posiekanej
  • 2 łyżki sezamu białego uprażonego na suchej patelni
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją z opakowania i tniemy nożyczkami na mniejsze kawałki.
  2. Warzywa ścieramy na grubej tarce. Wszystkie składniki sosu łączymy w miseczce. Zioła siekamy.
  3. Mieszamy starte warzywa z połową ziół i przygotowanym sosem. Odstawiamy do przegryzienia na 15 minut. Przed podaniem posypujemy świeżymi ziołami.
    Surówka z marchwi, rzodkiewki i makaronu sojowego
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *