Przejdź do treści

Szaszłyki z wątróbek drobiowych w 5 smakach

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Szaszłyki z wątróbek drobiowych w 5 smakach
Szaszłyki z wątróbek drobiowych w 5 smakach to chińskie szaszłyki dla miłośników podrobów. Szaszłyki te można usmażyć lub ugrillować. Podaje się je polane sosem chili z dodatkiem ryżu jaśminowego.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatki:
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatki:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wątróbki obrać z błon i przeciąć na pół.
    Szaszłyki z wątróbek drobiowych w 5 smakach
  2. Cukinię pokroić w plasterki grubości 1cm. Włożyć do miski, posypać solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków, skropić połową oleju sezamowym, wymieszać i odstawić na 10 minut.
    Szaszłyki z wątróbek drobiowych w 5 smakach
  3. Cebulę pokroić w dosyć grube plasterki.
    Szaszłyki z wątróbek drobiowych w 5 smakach
  4. Nadziewać na patyczki naprzemiennie cukinię, wątróbkę i cebulę rozpoczynając od cukinii (nie będzie się zsuwała podczas smażenia).
  5. W woku rozgrzać olej i włożyć przygotowane szaszłyki.
    Szaszłyki z wątróbek drobiowych w 5 smakach
  6. Polać resztą oleju sezamowego i obsmażać na niewielkim ogniu przez 10 minut obracając od czasu do czasu.
  7. Podawać polane sosem chili, lekko posolone, w towarzystwie ryżu jaśminowego
    Szaszłyki z wątróbek drobiowych w 5 smakach
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *