Chrupiąca ryba w ziołach z sosem pomidorowym

Aromatyczna, pyszna i zdrowa ryba urozmaici niejeden posiłek. Można podawać ją jako danie główne na ciepło z ryżem basmati ale również na zimno jako przystawkę do innych dań.

Czytaj dalej

Pikantny bakłażan z tofu i suszonymi krewetkami

Pikantny bakłażan z tofu i suszonymi krewetkami to danie, które można spożywać na zimno jako przystawkę lub na ciepło jako danie główne serwowane z ryżem, może też być elementem kilkudaniowego chińskiego posiłku. Jednym ze składników są suszone krewetki, składnik zupełnie nieznany w Europie, w Chinach natomiast bardzo ceniony jako dodatek do dań smażonych i sałatek, o ciekawym słodkawym smaku i jędrnej konsystencji. Suszone krewetki należy namoczyć przed użyciem przez noc, ewentualnie zatrzeć w moździerzu lub bardzo drobno posiekać na sucho.

Czytaj dalej

Papryka faszerowana na sposób orientalny

Herbaciane jaja (Cha ye dan)

Szpinak smażony w cieście Zha bocai yu

Roladki z kapusty pekińskiej i bekonu

Krewetki fu yong

0

Kimchi z nadziewanych ogórków Kimchi Oisobagi

Pikantna sałatka z melona

Sałatka z ogórka po tajsku

0