Pieczona papryka po tajsku

Tajska surówka z sałaty rzymskiej, ogórka i nerkowców

Marynowana pierś kaczki (Kamo no yunan-zuke)

Bakłażan smażony z tofu

Faszerowana cukinia

Kimchi z kapusty pekińskiej wersja 3 (04-2013)

Makaron chiński Mie z cukinią i marchewką

0

Surówka jak u chińczyka / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,43 / 7 ocen
Smaczna, łatwa i tania surówka chińska.

Czytaj dalej

Poories z krewetkami i szpinakiem / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Poories z krewetkami i szpinakiem to jedna z moich ulubionych potraw hinduskich. Może być podana jako przystawka albo danie główne. Najlepsze do tej potrawy są krewetki tygrysie ale można je spokojnie zastąpić o wiele tańszymi zwykłymi krewetkami. Potrawa na pierwszy rzut oka wydaje się skomplikowana ale nie jest. Po pierwszym zrobieniu już idzie łatwo i jest pyszna.

Czytaj dalej

Chutney pomidorowy