Pak Choi z sosem sojowym / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Kolejne danie z mojego ulubionego warzywa Pak Choi. Dodatek do dań mięsnych, rybnych i z owocami morza.

Czytaj dalej

Pak Choi z sosem ostrygowym i dymką / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Bardzo smaczny dodatek do dań mięsnych i nie tylko... Moje ulubione warzywo. Pak Choi zwany także Bok Choi to popularna w Chinach odmiana kapusty, coraz częściej można ją kupić w polskich sklepach.

Czytaj dalej

Sałatka z ogórka i marchewki po chińsku / Przepis internauty

Sałatka z chińskiego makaronu i kurczaka / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Ta świeża orientalna sałatka z kruchej kapusty, kiełków fasoli, chińskiego makaronu i delikatnego mięsa z kurczaka doprawiona jest bogatym w smaku sosem sojowo-arachidowym.

Czytaj dalej

Kalafior z mięsem, przepis od Chinki / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oto danie, którego nauczyła mnie moja dziewczyna 🙂 Dodam że jest Chinką, także nie ma mowy o 'podrabianych' chińskich daniach (o większości tego co w Polsce się uważa za 'chińskie' nie słyszała). Danie genialne w swojej prostocie.

Czytaj dalej

Sałatka z ośmiornicy / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Oryginalna, bardzo aromatyczna tajska sałatka z dodatkiem małych ośmiorniczek. Świetna dietetyczna przekąska dla osób trzymających linię:)

Czytaj dalej

Sałatka ze smażonymi krewetkami i sosem wasabi / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 ocen
Sałatka typu fusion z widocznymi wpływami kuchni chińskiej, japońskiej i europejskiej.

Czytaj dalej

Ogórki syczuańskie / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Przepis pochodzi z gazetowego wydania przepisów kuchni chińskiej, okładka obdarta więc nie znam autora. Ale wiele przepisów już wypróbowałam więc ręczę za efekt. A tym bardziej kiedy produkty są dostępne, książeczka wydana w latach 80-tych. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.

Czytaj dalej

Ogórki smażone z chili

Ocena ze starego portalu: 4,79 / 14 ocen
Danie wegetariańskie łatwe i szybkie w wykonaniu a do tego bardzo smaczne. Jeżeli nie macie sosu hoisin możesz z tego dodatku zrezygnować, danie nie straci wiele na smaku. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.

Czytaj dalej

Kim-Chi / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Podobno każda koreańska rodzina ma swój przepis na kim chi - ale Polacy nie gęsi... Ten przepis to moja kompilacja kilku przepisów znalezionych w sieci, wypróbowana i doceniona już kilkakrotnie 🙂

Czytaj dalej