Kiełki fasoli Mung w sosie karmelowym

Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 oceny
Łatwa w przygotowaniu, bardzo oryginalna, zdrowa i smaczna surówka. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.

Czytaj dalej

Kimchi z nadziewanych ogórków

Ocena ze starego portalu: 4,67 / 9 ocen
Kolejny przepis na koreańskie kimchi, tym razem z ogórków. To kimchi fermentuje dużo szybciej bo już po 1 dniu jest gotowe do jedzenia. Równie ostre i chyba jeszcze lepsze od kapuścianego. Może być stosowane jako dodatek do każdego dania. To kim-chi trzeba zjeść w ciągu 1 tygodnia, ponieważ potem ogórki rozmiękają i nie są za dobre.

Czytaj dalej

Sałatka z pomidorów

Ocena ze starego portalu: 4,83 / 6 ocen
Super smaczna i zabójczo łatwa do wykonania sałatka. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Czytaj dalej

Smażona sałata lodowa MIHAO

1
Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen
Przepis ten dostałem od mojego korespondencyjnego kolegi Mihao - stąd nazwa dania. Danie to można podawać jako dodatek do potraw mięsnych, lub samodzielnie serwowane z ryżem.

Czytaj dalej

Fasolka smażona z czosnkiem i dymką

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Danie to zawsze przygotowuje moja żona. Moje ulubione danie warzywne. Polecam. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Czytaj dalej

Brokuły z sosem czosnkowym

0
Ocena ze starego portalu: 4,56 / 9 ocen
Bardzo proste ale też bardzo smaczne danie. Polecam! Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Czytaj dalej