Gyeran Mari koreański zwijany omlet

Tajska surówka z sałaty rzymskiej, ogórka i nerkowców

0

Kimchi z cebulki dymki

Bakłażan smażony z tofu

Bakłażan duszony na ostro

Tofu smażone z kimchi

0

Makaron chiński Mie z cukinią i marchewką

Chirashi sushi z marynowanym tofu i pieczoną papryką

0

Kapusta pekińska stir-fry z krewetkami i grzybami Shitake

Kapusta pekińska stir-fry z krewetkami i grzybami Shitake to proste do przygotowania danie stir-fry (szybko smażone z ciągłym mieszaniem). Podane z miseczką ryżu stanowi samodzielne, pożywne danie, może być także składnikiem kilkudaniowego chińskiego obiadu. Ostrość dania można wyregulować ilością papryczek chili. Technika stir-fry to najważniejsza chińska technika smażenia, dania stir-fry są bardzo proste i szybki do przygotowania, są bardzo zdrowe i smaczne (używa się minimalną ilość oleju, składniki są króciutko smażone zachowując jędrność, chrupkość i większość wartości odżywczych). W wersji wegetariańskiej / wegańskiej krewetki można zastąpić wegetariańskimi przegrzebkami.

Czytaj dalej

Chutney pomidorowy