Wieprzowina z cebulą i kiełkami fasoli mung / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Tego dania nauczył mnie znajomy Azjata z którym dzieliłem pokój na studiach. Oryginalnej nazwy niestety nie pamiętam:)

Czytaj dalej

Kalafior z mięsem, przepis od Chinki / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oto danie, którego nauczyła mnie moja dziewczyna 🙂 Dodam że jest Chinką, także nie ma mowy o 'podrabianych' chińskich daniach (o większości tego co w Polsce się uważa za 'chińskie' nie słyszała). Danie genialne w swojej prostocie.

Czytaj dalej

Smażony ryż z jajkiem / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Danie godne polecenia 🙂 Nie jest drogie, ani nie zajmuje dużo czasu. Jest naprawdę pyszne! 🙂 Dla wegetarian wersja bez wędliny.

Czytaj dalej

Koreański grill Korean Barbecue

0

Makaron z mięsnym sosem po chińsku / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Chińska wersja spaghetti bolognese, makaron mie z pysznym, aromatycznym sosem mięsnym.

Czytaj dalej

Sajgonki / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Jest to oryginalny, tradycyjny przepis na Sajgonki. Można je podawać jako przekąskę, danie główne z ryżem oraz jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.

Czytaj dalej

Zupa ostro-kwaśna by Duzyjasiek / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,75 / 4 ocen
Receptura własna, smak bardzo zbliżony do dania serwowanego w New China Bufet w Chicago.

Czytaj dalej

Zupa Won-Ton z Toyoty / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,00 / 5 ocen
Zupka Won-Ton, którą jadłem w restauracji orientalnej w salonie Toyoty i zrobiona w/g smaku, a nie przepisu (składniki sam dobrałem).

Czytaj dalej

Kalbi – koreańskie grillowane żeberka / Przepis internauty

0

Wieprzowina z makaronem w sosie sojowym / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,75 / 4 oceny
Znakomite, aromatyczne i pożywne danie, które na ulicach Pekinu popularne jest niczym hot-dog na nowojorskim Manhattanie. Zapach tej potrawy jest nierozłącznym elementem klimatu pekińskich ulic i zaułków ponieważ potrawę sprzedaje się w budkach niemal na każdym roku. Jest to również niezmiernie proste w przygotowaniu danie.

Czytaj dalej