Pieczony dorsz w chrupiącej panierce

Pieczony dorsz w chrupiącej panierce to lekkostrawne, aromatyczne danie z ryby, które zadowoli niejednego smakosza. Lekko pikantna, chrupiąca panierka jest wielkim atutem tej potrawy.

Czytaj dalej

Inari sushi (inarizushi) z tuńczykiem i grzybami

Inari sushi (inarizushi) z tuńczykiem i grzybami to specjalna odmiana sushi, do której przygotowania niezbędne są specjalne "torebki" wykonane ze smażonego tofu. "Torebki" wypełnia się ryżem i zjada maczając w sosie sojowym. W najprostszej wersji do napełnienia używamy czystego ryżu do sushi (zaprawionego octem). W naszym przepisie używamy ryżu z dodatkami: grzybami i tuńczykiem puszki. Przygotowany w ten sposób ryż nie wysycha i zachowuje swoją świeżość dlatego świetnie nadaje się jako prowiant na wycieczkę lub piknik.

Czytaj dalej

Zupa rybna z kawałami ryby w cieście

0

Kotleciki rybne z konfiturą chili

Smażone krewetki królewskie z ogórkiem i makaronem Soba

Zupa rybna na ostro z ryżem

0

Chirashi sushi z ikrą, kaparami i wędzonym łososiem

Pstrąg w sosie imbirowo-grzybowym

0

Krewetki fu yong

0

Pstrąg smażony z selerem naciowym i ananasem