Makaron z batatów (słodkich ziemniaków) nitki 500g

Najwyższa jakość
26,00  brutto
Produkt został dodany do koszyka.

    x


    Imię i nazwisko

    Adres e-mail lub telefon

    Treść wiadomości

    Makaron z batatów nitki to wyjątkowy azjatycki makaron: przeźroczysty, bardzo elastyczny, długi i jędrny w konsystencji. Używa się go do zup i dań stir-fry. Popularny w kuchni chińskiej i koreańskiej. Najpopularniejszą potrawą wykonywaną przy użyciu tego makaronu to koreańskie Japchae. Składniki: mąka z batatów, woda. Produkcja: Chiny.

    Jest to doskonały makaron dla osób trenujących na siłowni, uprawiających sport, planujących dietę. 100% węglowodanów złożonych! Zero cukrów prostych!

    JAPCHAE Koreański makaron smażony z warzywami (i mięsem)
    dla 2-3 osób

    SKŁADNIKI:
    250g makaronu z batatów
    1 cebula, pocięta w półplasterki
    2 ząbki czosnku, wyciśnięte lub posiekane
    150g liści szpinaku (może być mrożony szpinak liściasty)
    1 marchew, pocięta w zapałkę lub starta na grubej tarce
    3 cebulki dymki (tylko szczypior). pocięte skośnie w 3cm kawałki
    1 szklanka kapusty pekińskiej, posiekanej
    5 grzybów shitake, pociętych w paski
    200g wołowiny (ligawa) lub wieprzowiny, pociętej w cienkie paseczki (opcjonalnie)
    2 łyżka oleju do smażenia

    Przyprawy:
    3 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki oleju sezamowego ciemnego
    1 łyżka cukru
    sól do smaku

    Do przybrania:
    1 łyżka sezamu, uprażonego na suchej patelni

    Przygotowanie:
    1. Makaron gotować w wodzie przez 4-5 minut, osączyć, dobrze przepłukać zimną wodą. Nie przegotować bo straci jędrną konsystencję. Po ugotowaniu makaron można pociąć nożyczkami na krótsze kawałki (ułatwi to jedzenie – według gustu).

    2. Szpinak przepłukać, następie zblanszować (sparzyć wrzątkiem) i przepłukać dobrze zimną wodą (szpinaku mrożonego nie trzeba blanszować). Grzyby shitake gotować kilka minut w wodzie, następnie pociąć w paski.

    3. W woku lub na patelni na średnim ogniu rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę, czosnek i wołowinę (opcjonalnie), smażyć mieszając aż mięso zmieni kolor (1-2 min).

    4. Dodać pozostałe warzywa (szpinak, marchew, dymkę, kapustę i grzyby) i mieszając od czasu do czasu smażyć 4-5 minut aż będą na częściowo ugotowane ale wciąż trochę chrupkie.

    5. Zmniejszyć ogień do minimum, dodać makaron i przyprawy (bez soli). Wszystko dobrze wymieszać, gotować jeszcze ok. 2 minut aż wszystkie składniki się podgrzeją. Ewentualnie dosolić do smaku.

    6. Podawać na ciepło posypane sezamem.

     

    Additional Information

    Waga 0,52 kg
    100% NATURALNE SKŁADNIKI!

    NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!

    TYLKO U NAS!

    TAK

    Opinie

    Na razie nie ma opinii o produkcie.

    Dodaj opinię

    Zamówienia dostarczane są za pośrednictwem firmy kurierskiej InPost (od 04.05.2022) lub mogą być odbierane osobiście w nowej siedzibie firmy w Buczku obok Brzezin (w. łódzkie). Wysyłamy także przesyłki za granicę do krajów Unii Europejskiej – koszty przesyłki zagranicznej wyliczone zostaną po dodaniu produktów do koszyka.

    Kurier InPost
    Koszt dostawy dla paczek do 30kg wynosi 12zł, dla paczek z pobraniem 16,00 zł. Przy zamówieniach powyżej 200zł dostawa jest gratis. Maksymalna waga paczki wynosi 30kg, istnieje możliwość zamówienia paczki o większej wadze, jednak dostawa taka wymaga indywidualnego ustalenia warunków dostawy z Zamawiającym. Poniżej tabela opłat.

    Kurier InPost koszty dostaw:

    InPost do 30kg
     12,00zł
    InPost do 30kg za pobraniem  16,00zł

    W przypadku nieobecności Odbiorcy, Operator raz jeszcze podejmie próbie doręczenia pozostawiając przy pierwszej próbie doręczenia informację (tzw. awizo) o tym, że Odbiorca może:
    (1) odebrać Przesyłkę w ciągu kolejnych 2 dni roboczych we wskazanym miejscu i czasie, lub
    (2) uzgodnić z Operatorem ponowną próbę doręczenia Przesyłki.
    Okres przetrzymywania Przesyłki awizowanej we wskazanym Punkcie Obsługi wynosi 2 dni robocze, licząc od drugiej próby doręczenia. Po upływie wskazanego okresu oraz braku odpowiedzi od Odbiorcy, Operator odeśle przesyłkę do sklepu KuchnieOrientu.pl. W takim wypadku Klient musi liczyć się z poniesieniem podwójnej opłaty kosztu wysyłki. Sklep KuchnieOrientu.pl nie ponosi odpowiedzialności za utrudnienia doręczenia przesyłki leżące po stronie Klienta.

    Inpost Paczkomaty 24/7

    InPost Paczkomaty – wysyłki do paczkomatów na terenie całego kraju. Maksymalna waga paczki paczkomatowej to 25KG, a rozmiary paczki nie mogą przekraczać max. 41 × 38 × 64 cm. Jeżeli waga i rozmiar paczki nie spełniają wyżej wymienionych kryteriów, przesyłka będzie wstrzymana do czasu ustalenia z klientem alternatywnej formy dostawy. Paczka pozostaje w Paczkomacie 48h od momentu powiadomienia klienta smsem. Jeśli paczka nie zostanie odebrana przez klienta podczas 48h, wraca ona do nadawcy. W takim wypadku Klient musi liczyć się z poniesieniem podwójnej opłaty kosztu wysyłki.

    InPost paczkomat do 25kg
     11,00zł

    InPost termin i czas wysyłki:
    Wysyłki kurierem i do paczkomatów Inpost realizowane są w każdy dzień od poniedziałku do piątku. Termin dostawy w większości przypadków wynosi 1, maksymalnie 2 dni, nie jest to jednak czas gwarantowany.

    Produkty wrażliwe na uszkodzenie: InPost gwarantuje bezpieczną dostawę artykułów wrażliwych na uszkodzenie/stłuczenie a w przypadku uszkodzenie dostarczanego towaru InPost ponosi pełną odpowiedzialność za powstałe uszkodzenia.

    0
    Twój koszyk jest pusty

    Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

    Przeglądaj produkty