Brokuły z sosem czosnkowym
Ocena ze starego portalu: 4,56 / 9 ocen
Bardzo proste ale też bardzo smaczne danie. Polecam! Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

30.11.2020
Porcje Czas przygotowania
4osoby 20minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 20minut
Składniki
  • 1/2kg brokułówlub kalafiora
Sos:
  • 3łyżki bulionu(warzywnego w wersji wegetariańskiej)
  • 1szt. cebuli dymkidrobno posiekanej
  • 1szklanka gęstej śmietany
  • 3ząbki czosnkuposiekanego
  • 1łyżka sosu sojowego jasnego
  • szczypta solido smaku
  • szczypta pieprzudo smaku
Sposób przygotowania
  1. Ugotuj brokuły. Wymieszaj składniki sosu, dopraw do smaku pieprzem i solą.
  2. Polej sosem ugotowane brokuły. Podawaj jako dodatek do dań.