Przepis na Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)
Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe) to rodzaj indyjskich wegetariańskich smażonych placków, jadanych jako dodatek do dań lub solo jako przekąska. Bahji cebulowe podaje się często w restauracjach jako przekąskę przed daniem głównym. Bhaji cebulowe możemy wykonać w wersji pikantnej z chili lub łagodnej ze słodka papryką.
Czas przygotowania | 15 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 3/4 szklanki mąki z ciecierzycy
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka chili mielonego lub papryki słodkiej w proszku
- 1 szt. jajka roztrzepanego
- 1 i 1/4 szklanki wody zimnej
- 4 szt. cebuli dużych, pokrojonych w cienkie plasterki
- 4 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- sól do smaku
- kilka łyżek oleju do smażenia
Dodatki
Składniki
Dodatki |
Sposób przygotowania
- Smażyć z obu stron na rumiane, niewielkie placuszki.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1548)
- [+]Kuchnia chińska (325)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Komentarze
Krysia #1
tak sprawdziłam i jest bardzo smakowite danie, ale z braku białej cebuli używałam czerwonej cebuli.
Dodaj komentarz