Przejdź do treści

Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)
Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe) to rodzaj indyjskich wegetariańskich smażonych placków, jadanych jako dodatek do dań lub solo jako przekąska. Bahji cebulowe podaje się często w restauracjach jako przekąskę przed daniem głównym. Bhaji cebulowe możemy wykonać w wersji pikantnej z chili lub łagodnej ze słodka papryką.
Głosów: 4
Ocena: 4.75
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 4
Ocena: 4.75
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mąkę przesiać do miski.
    Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)
  2. Wsypać sodę oczyszczoną, sól i chili (lub słodką paprykę). Dodać jajko i wodę. Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Wrzucić cebulę, czosnek i wymieszać.
    Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)
  3. Na gorącą grubą patelnię wlać olej, rozgrzać i kłaść cienką warstwą ciasto.
    Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)
  4. Smażyć z obu stron na rumiane, niewielkie placuszki.
  5. Podawać z sosem chili, słodkim sosem chili lub chutneyem z mango.
    Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)
Udostępnij ten przepis

1 komentarz do “Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *