Ciasteczka ryżowe / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4.00 / 3 oceny

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

10.12.2024
Prep Time
40minut
Prep Time
40minut
Ingredients
  • 1paczka kleiku ryżowego(np. firmy BOBOVITA 180 g)
  • 150g masła
  • 2szt. jajka
  • 1szklanka cukru
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
Instructions
  1. Masło poćwiartować widelcem, dodać resztę składników i zagnieść. Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć, zrobić w nich wgłębienie i napełnić dżemem bądź powidłami (obojętnie jakimi). Polecam z powidłami śliwkowymi, oraz jak podają Japończycy z dżemem wiśniowym 🙂
  2. Piec 15 do 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 C . na papierze pergaminowym.