Przejdź do treści

Czerwone curry z krewetkami

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Czerwone curry z krewetkami
Czerwone curry z krewetkami to super łatwe do przygotowania i bardzo smaczne tajskie curry z krewetek. Ostrość regulujemy ilością czerwonej pasty curry od 1 do 3 łyżek. Podajemy z ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 10 minut
Czas oczekiwania 30 minut moczenie grzybów
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 10 minut
Czas oczekiwania 30 minut moczenie grzybów
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Grzyby pokroić w wąskie paski.
    Czerwone curry z krewetkami
  2. Krewetki podsmażyć na połowie masła. Wyjąć z woka na talerz.
    Czerwone curry z krewetkami
  3. Włożyć resztę masła, dolać olej i rozgrzać. Wrzucić czosnek, papryczkę i grzyby i chwilę podsmażać. Dodać pastę curry, wymieszać.
  4. Mleko kokosowe i jogurt wlać do woka, dobrze rozmieszać
    Czerwone curry z krewetkami
  5. Wsypać trawę cytrynową w proszku, doprawić solą i pieprzem i dołożyć krewetki.
  6. Zagotować, podawać posypane listkami kolendry z dodatkiem gotowanego ryżu jaśminowego.
    Czerwone curry z krewetkami
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *