Przepis na Kimchi wodne Nabak Kimchi
Kimchi wodne Nabak Kimchi to odmiana kimchi, w której warzywa zamarynowane są w posolonej wodzie (solance) o jasnoróżowym kolorze. Podaje się je schłodzone, najczęściej wiosną lub latem jako orzeźwiającą przystawkę do innych dań. Przy przygotowaniu tego kimchi potrzebna nam będzie gaza lub kawałek muślinu aby włożyć tam płatki chili (gazę należy złożyć kilkakrotnie żeby nie przedostały się na zewnątrz płatki chili). Tak zrobioną torebką należy mieszać solankę, dzięki czemu Nabak kimchi nabiera pięknego różowego koloru.
Rodzaj dania | Dodatki do dań, Sałatki |
Kuchnia | Kuchnia koreańska |
Dieta | Dania z warzyw, Wegańska, Wegetariańska |
Czas przygotowania | 1 godzina |
Czas oczekiwania | 1,5 tygodnia |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1 szt kapusty pekińskiej
- 1/2 szt. białej rzodkwi
- 2 szt. rzodkiewki
- garść soli
- 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
- 5 cm. świeżego imbiru pokrojonego w zapałkę
- 1 szt. papryczki chili bez pestek, pokrojonej w paseczki
- 3 szt. cebuli dymki sam szczypior, pokrojony w 3 cm kawałki
- 2 łyżki koreańskiej papryki chili gochugaru
Solanka:
- 4 szklanki wody
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka cukru
Składniki
Solanka:
|
Sposób przygotowania
- Po tym czasie wypłukać wszystko pod strumieniem zimnej wody i ponownie wrzucić do miski dodając czosnek, imbir, papryczkę i dymkę.
- Zrobić solankę i wlać ją do warzyw.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Akcesoria kuchenne (23)
- Grzyby (9)
- Herbaty i napoje (28)
- Makarony (38)
- Mąki i panierki (17)
- Moździerze (6)
- Noże (12)
- Oleje i octy (18)
- Owoce i warzywa (37)
- Parowniki bambusowe, hot poty (14)
- Pasty (52)
- Produkty do sushi (51)
- Produkty kokosowe (10)
- Przyprawy (61)
- Ryby i Owoce morza (9)
- Ryż (20)
- Słodycze i przekąski (33)
- Sosy (94)
- Tasaki (8)
- Tofu, wodorosty, glony (22)
- [+]Woki, patelnie (40)
- Indukcja (6)
- Maszynowe (4)
- Ręcznie Kute (10)
- Zupy, dania instant, buliony (27)
- Promocja (11)
- [+]Artykuły spożywcze (2239)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- Sosy chińskie (53)
- Olej, ocet, pasty (19)
- Makaron, ryż, mąka (37)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (30)
- Warzywa, owoce (29)
- Tofu, gluten, grzyby (20)
- Ryby, owoce morza, glony (10)
- Dania gotowe, przystawki (8)
- Przekąski, słodycze (28)
- Herbata, napoje (24)
- [+]Kuchnia japońska (223)
- Sosy japońskie (22)
- Przyprawy japońskie, miso (27)
- Makaron japoński, mąka (16)
- Ryż do sushi (7)
- Wodorosty wakame, kombu, me hijiki, nori (8)
- Warzywa, grzyby, tofu (18)
- Herbata, panko, inne (11)
- [+]Kuchnia tajska (258)
- Sosy (27)
- Ryż, makaron, mąka (26)
- Pasty, przyprawy (42)
- Warzywa, owoce, grzyby (15)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (96)
- Przyprawy indyjskie (28)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (9)
- Kuchnia koreańska (29)
- Kuchnia filipińska (7)
- Inne kuchnie (32)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- [+]Przybory kuchenne (199)
- Mata do sushi (2)
- Patelnia wok (23)
- Akcesoria do woków (13)
- Noże, tasaki, osełki (22)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (8)
- Gorące talerze, hot pot (5)
- [+]Pałeczki, maty, inne (16)
- Zestawy orientalne (10)
- Wyprzedaże (19)
- Produkty do sushi (46)
- Produkty OrientCook i KATTO (35)
Dodaj komentarz