Kotleciki rybne z konfiturą chili
Kotleciki rybne z konfiturą chili mogą być podawane jako danie główne przed sushi. Ostro-słodko-kwaśna konfitura, którą są polane nadaje im niepowtarzalny smak.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

02.12.2020
Porcje Czas przygotowania
4osób 45minut
Porcje Czas przygotowania
4osób 45minut
Składniki
Konfitura chili:
Sposób przygotowania
  1. Przygotować konfiturę mieszając sok z cytryny z cukrem, papryczką i skórką z cytryny. Następnie gotować w rondelku bez przykrycia na małym ogniu. Mieszać od czasu do czasu aż powstanie gęsta masa.
  2. Ugotowaną rybę drobno posiekać i wymieszać z ugotowanym ryżem.
  3. Dodać mąkę, 1 łyżkę bułki tartej, imbir i czosnek. Doprawić do smaku solą i sosem rybnym. Wszystko starannie wymieszać.
  4. Formować niewielkie kotleciki, spłaszczając ich kształt.
  5. Obtaczać kotlety w bułce tartej i kłaść na mocno rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor
  6. Polać kotleciki konfiturą i podawać.