Przepis na Maki sushi z pieczonym łososiem
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Maki sushi z pieczonym łososiem to odmiana rolek sushi wypełniona aromatycznym łososiem w pięciu smakach, lekko podsmażonym na patelni. Potrawa dla zwolenników sushi z rybą, która została wcześniej poddana obróbce termicznej.
Maki sushi z pieczonym łososiem to odmiana rolek sushi wypełniona aromatycznym łososiem w pięciu smakach, lekko podsmażonym na patelni. Potrawa dla zwolenników sushi z rybą, która została wcześniej poddana obróbce termicznej.
Czas przygotowania | 30 minut |
Czas gotowania | 30 minut (ryż) |
Porcje |
rolki
|
Składniki
- 120 g filetu z łososia bez skóry
- 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
- szczypta pieprzu mielonego najlepiej białego
- 1 łyżka oleju do smażenia
- 1 łyżka soku z limonki
- 4 płaty wodorostów nori
- 2 szklanki ugotowanego i doprawionego ryżu do sushi
- 1 szt. gruszki miękkiej, obranej ze skóry i pokrojonej w paski
- kilka łodyżek cebuli dymki
- 1/4 szt. papryki czerwonej pokrojonej w paski
- 4 łyżeczki sezamu białego uprażonego na suchej patelni
Przybory:
Składniki
Przybory:
|
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzać olej i smażyć filet 4 minuty z każdej strony. Ostudzić, skropić lekko sokiem z limonki i pociąć poprzecznie w plasterki.
- Przełożyć na deskę, łączeniem do dołu. Po paru minutach pokroić na 8 lub 12 części (według gustu) za pomocą zwilżonego, bardzo ostrego noża. Tak samo przygotować następne maki sushi.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Akcesoria kuchenne (26)
- Grzyby (9)
- Herbaty i napoje (28)
- Makarony (38)
- Mąki i panierki (17)
- Moździerze (7)
- Noże (12)
- Oleje i octy (18)
- Owoce i warzywa (37)
- Parowniki bambusowe, hot poty (13)
- Pasty (52)
- Produkty do sushi (51)
- Produkty kokosowe (10)
- Przyprawy (61)
- Ryby i Owoce morza (9)
- Ryż (20)
- Słodycze i przekąski (33)
- Sosy (94)
- Tasaki (8)
- Tofu, wodorosty, glony (22)
- [+]Woki, patelnie (40)
- Indukcja (6)
- Maszynowe (4)
- Ręcznie Kute (10)
- Zupy, dania instant, buliony (27)
- Promocja (11)
- [+]Artykuły spożywcze (2239)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- Sosy chińskie (53)
- Olej, ocet, pasty (19)
- Makaron, ryż, mąka (37)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (30)
- Warzywa, owoce (29)
- Tofu, gluten, grzyby (20)
- Ryby, owoce morza, glony (10)
- Dania gotowe, przystawki (8)
- Przekąski, słodycze (28)
- Herbata, napoje (24)
- [+]Kuchnia japońska (223)
- Sosy japońskie (22)
- Przyprawy japońskie, miso (27)
- Makaron japoński, mąka (16)
- Ryż do sushi (7)
- Wodorosty wakame, kombu, me hijiki, nori (8)
- Warzywa, grzyby, tofu (18)
- Herbata, panko, inne (11)
- [+]Kuchnia tajska (258)
- Sosy (27)
- Ryż, makaron, mąka (26)
- Pasty, przyprawy (42)
- Warzywa, owoce, grzyby (15)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (96)
- Przyprawy indyjskie (28)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (9)
- Kuchnia koreańska (29)
- Kuchnia filipińska (7)
- Inne kuchnie (32)
- [+]Kuchnia chińska (520)
- [+]Przybory kuchenne (201)
- Mata do sushi (2)
- Patelnia wok (23)
- Akcesoria do woków (13)
- Noże, tasaki, osełki (22)
- Moździerze (7)
- Parowniki, garnki do ryżu (8)
- Gorące talerze, hot pot (5)
- [+]Pałeczki, maty, inne (15)
- Zestawy orientalne (11)
- Wyprzedaże (19)
- Produkty do sushi (46)
- Produkty OrientCook i KATTO (35)
Dodaj komentarz