Przepis na Placki z łososiem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Placki z łososiem
Placki z łososiem można przygotować z mniej atrakcyjnych skrawków surowej ryby, które zostały po wykrojeniu równych kawałków. Do potrawy używać ryby o zwartym mięsie i bez ości.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Przekąski
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatkowo:
Rodzaj dania Przekąski
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatkowo:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Umytego łososia pokroić w centymetrową kostkę.
    Placki z łososiem
  2. Włożyć rybę do miski, wlać sok z cytryny, sos rybny i wsypać startą skórkę z cytryny. Dołożyć pokrojony szczypior i doprawić ostrą papryczką, wymieszać i odstawić.
    Placki z łososiem
  3. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozmąconym jajkiem. Dodać jogurt i wyrobić na gładką masę.
  4. Do miski z rybą wlać ciasto i starannie wymieszać.
    Placki z łososiem
  5. Na patelnię o grubym dnie wlać olej i rozgrzać. Zmniejszyć płomień i smażyć małe placuszki, rumieniąc je z obu stron.
    Placki z łososiem
  6. Podawać z wasabi wymieszanym z majonezem.
    Placki z łososiem
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.