Placki z łososiem
Placki z łososiem można przygotować z mniej atrakcyjnych skrawków surowej ryby, które zostały po wykrojeniu równych kawałków. Do potrawy używać ryby o zwartym mięsie i bez ości.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.07.2019
Porcje Czas przygotowania
4osoby 30minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 30minut
Składniki
Dodatkowo:
Sposób przygotowania
  1. Umytego łososia pokroić w centymetrową kostkę.
  2. Włożyć rybę do miski, wlać sok z cytryny, sos rybny i wsypać startą skórkę z cytryny. Dołożyć pokrojony szczypior i doprawić ostrą papryczką, wymieszać i odstawić.
  3. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i rozmąconym jajkiem. Dodać jogurt i wyrobić na gładką masę.
  4. Do miski z rybą wlać ciasto i starannie wymieszać.
  5. Na patelnię o grubym dnie wlać olej i rozgrzać. Zmniejszyć płomień i smażyć małe placuszki, rumieniąc je z obu stron.
  6. Podawać z wasabi wymieszanym z majonezem.