Rosół z jajkiem i makaronem
Ocena ze starego portalu: 4,80 / 5 ocen
Rosół z jajkiem i makaronem to szybka do przygotowania i bardzo smaczna zupa z lekkim anyżkowym smakiem. Jako dodatek użyłem makaron Cha Soba z zieloną herbatą ale równie dobrze można użyć chińskiego makaron Mie.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

20.07.2019
Porcje Czas przygotowania
2osoby 25minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 25minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Bulion zagotować w dużym garnku.
  2. Przygotować makaron wg. przepisu na opakowaniu.
  3. Do bulionu dodać sos sojowy, wino ryżowe, grzyby Mun, poszatkowaną kapustę pekińska i wszystko dobrze wymieszać.
  4. Następnie dodać anyż, czosnek i łyżeczkę oleju sezamowego. Gotować na małym ogniu około 15 minut.
  5. Na suchej patelni uprażyć na złoty kolor ziarno sezamowe, cały czas mieszając.
  6. Do gorącego rosołu wlać przez sitko rozmącone jajko, poczekać 5 sekund, zamieszać i podawać z makaronem posypane ziarnem sezamowym i posiekaną kolendrą.