Ryba po chińsku
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Ryba po chińsku to przepis na bardzo dobrą (moim zdaniem), rybkę którą ostatnio wymyśliłem. Tanio i szybko, mam nadzieje, że będzie Wam smakować.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

04.12.2020
Porcje Czas przygotowania
2osoby 20minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 20minut
Składniki
Dodatek:
Sposób przygotowania
  1. Rybę obtoczyć w przyprawach.
  2. Na patelnię wlać trochę oleju i mocno rozgrzać.
  3. Wrzucić rybę i smażymy (ok 4min) na dużym ogniu z każdej strony, dodajemy cebulę i czosnek, selera i doprawiamy ciemny sosem sojowym. Można rozdrobnić teraz rybę na mniejsze kawałki. Smażyć całość krótko (nadal na dużym ogniu) często mieszając.
  4. Podawać z ryżem gotowanym.