Przejdź do treści

Smażone skrzydełka kurczaka

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażone skrzydełka kurczaka
Ocena ze starego portalu: 4,57 / 7 oceny
Długo marynowane skrzydełka kurczaka usmażone na chrupko na głębokim oleju. Można serwować jako przekąskę, element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielne główne podane z ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 25 minut
Czas oczekiwania 24 godziny
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Czas przygotowania 25 minut
Czas oczekiwania 24 godziny
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Przeciąć skrzydełka na 3 części, końcówki odrzucić. Wymieszać składniki marynaty. Włożyć kurczaka do dużej miski, polać marynatą i dokładnie wymieszać. Przykryć, włożyć do lodówki i marynować 24 godz od czasu do czasu obracając aby skrzydełka lepiej wchłonęły marynatę.
  2. Smażyć skrzydełka porcjami na głębokim oleju, odwracając od czasu do czasu, aż nabiorą złoto-brązowego koloru.
  3. Wyjąć i dobrze osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać od razu.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *