Tapioka z owocami / Przepis internauty
Tapioka z owocami to chiński deser z użyciem dużych kuleczek tapioki. Odświeżający owocowy deser, bardzo oryginalny i atrakcyjny wizualnie.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

24.07.2019
Porcje
4osoby
Porcje
4osoby
Składniki
  • 200g tapioki perełki dużejugotowanej do miękkości
  • 1/2szklanki owoców licziz puszki
  • 1/2szlanki czarnej galaretki Grass Jellyz puszki
  • 1/2puszki kremu kokosowego
  • 1/2szklanki mangoz puszki
Sposób przygotowania
  1. Wszystko włożyć do szklanego naczynie i wlać syrop z puszki liczi. Jest pyszne. Jeśli nie macie kremu kokosowego to można dodać mleczka.