Tofu smażone z kimchi
Tofu smażone z kimchi to popularne koreańskie danie wegetariańskie,z dodatkiem najpopularniejszej koreańskiej jarzynki kimchi. Smak tofu jest bardzo łagodny i dlatego doskonale komponuje się z bardzo pikantną koreańską kimchi z kapusty. Danie dla smakoszy ostrych potraw. Serwowane z ryżem stanowi samodzielne danie.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

02.12.2020
Porcje Czas przygotowania
2osoby 15minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 15minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Tofu dokładnie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę 1,5×1,5cm.
  2. Na gorącą patelnię wlać olej i olej sezamowy. Tofu obtaczać w mące i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć, delikatnie obracając kostki sera aż zrumienią się ze wszystkich stron.
  3. Dodać sos sojowy, cukier i sól. Dodać do tofu kimchi, wymieszać i chwilę smażyć na niewielkim ogniu. Podawać od razu.