Przepis na Żeberka cielęce w sosie Teriyaki
Czas przygotowania | 30 minut |
Czas oczekiwania | 15 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1 kg żeberek cielęcych
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 2 łyżki świeżego imbiru wyciśniętego
- 2 łyżki oleju do smażenia
Marynata Teriyaki:
- 2/3 szklanki sosu sojowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki mirinu
Lub zamiast powyższych:
- 1 szklanka sosu Teriyaki gotowego
Składniki
Marynata Teriyaki:
Lub zamiast powyższych:
|
Sposób przygotowania
- W niewielkim rondelku wymieszać składniki marynaty, podgrzać lekko, dodać imbir i czosnek. Mieszając ostudzić do temperatury pokojowej.
- Żeberka włożyć do płaskiego naczynia i zalać je powstałą marynatą. Odstawić na 15 minut. W połowie marynowania odwrócić je na drugą stronę.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Promocja (5)
- [+]Artykuły spożywcze (1817)
- [+]Kuchnia chińska (393)
- Sosy chińskie (34)
- Olej, ocet, pasty (13)
- Makaron, ryż, mąka (32)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (25)
- Tofu, gluten, grzyby (18)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (19)
- Herbata, napoje (15)
- [+]Kuchnia japońska (187)
- [+]Kuchnia tajska (223)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (23)
- Pasty, przyprawy (33)
- Warzywa, owoce, grzyby (13)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (24)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (21)
- [+]Kuchnia chińska (393)
- [+]Przybory kuchenne (159)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (11)
- Noże, tasaki, osełki (19)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (5)
- Gorące talerze, hot pot (4)
- [+]Pałeczki, maty, inne (15)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (7)
- Wyprzedaże (10)
- Produkty do sushi (39)
- Produkty OrientCook i KATTO (31)
- Inne (1)
Dodaj komentarz