Zupa z tofu i kasztanami wodnymi
Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 oceny
Oryginalna chińska zupa z chrupiącymi kasztanami wodnymi, grzybami mun i tofu. W czysto wegetariańskiej wersji należy użyć bulionu warzywnego.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

04.12.2020
Porcje Czas przygotowania
3osoby 30minut
Porcje Czas przygotowania
3osoby 30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do garnka wlać olej, lekko rozgrzać, dodać cukier, przesmażyć mieszając aż lekko ściemnieje. Wlać bulion, dodać tofu, kasztany, grzyby mun, sos sojowy i ocet ryżowy.
  2. Doprowadzić zupę do wrzenia, dodać pora. Wlać powoli mąkę ziemniaczaną z wodą. Zagotować, aż zupa się lekko zagęści. W razie potrzeby doprawić solą. Zupa gotowa.