Ocena ze starego portalu: 4,00 / 5 ocen
Zupka Won-Ton, którą jadłem w restauracji orientalnej w salonie Toyoty i zrobiona w/g smaku, a nie przepisu (składniki sam dobrałem).
Kurczak z brokułami / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
W oryginalnym przepisie występowała wołowina jednak jestem fanką kurczaka wiec..;)) Podobno jest to typowe danie kuchni kantońskiej.
W oryginalnym przepisie występowała wołowina jednak jestem fanką kurczaka wiec..;)) Podobno jest to typowe danie kuchni kantońskiej.
Wieprzowina z makaronem w sosie sojowym / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,75 / 4 oceny
Znakomite, aromatyczne i pożywne danie, które na ulicach Pekinu popularne jest niczym hot-dog na nowojorskim Manhattanie. Zapach tej potrawy jest nierozłącznym elementem klimatu pekińskich ulic i zaułków ponieważ potrawę sprzedaje się w budkach niemal na każdym roku. Jest to również niezmiernie proste w przygotowaniu danie.
Znakomite, aromatyczne i pożywne danie, które na ulicach Pekinu popularne jest niczym hot-dog na nowojorskim Manhattanie. Zapach tej potrawy jest nierozłącznym elementem klimatu pekińskich ulic i zaułków ponieważ potrawę sprzedaje się w budkach niemal na każdym roku. Jest to również niezmiernie proste w przygotowaniu danie.
Gotowany na parze halibut w sosie z cytryny i chili

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Gotowany na parze halibut w sosie z cytryny i chili to szybkie w przygotowaniu, bardzo ciekawe i dietetyczne danie z ryby. Do jego przygotowania zamiast halibuta możemy użyć swoją ulubioną rybę (najlepiej filet). Rybę na parze lepiej gotować bez skórki, bo po gotowaniu robi się kleista i niezbyt smaczna. Do gotowania na parze najlepiej użyć bambusowego parownika ustawianego na woku z gotującą się wodą. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Gotowany na parze halibut w sosie z cytryny i chili to szybkie w przygotowaniu, bardzo ciekawe i dietetyczne danie z ryby. Do jego przygotowania zamiast halibuta możemy użyć swoją ulubioną rybę (najlepiej filet). Rybę na parze lepiej gotować bez skórki, bo po gotowaniu robi się kleista i niezbyt smaczna. Do gotowania na parze najlepiej użyć bambusowego parownika ustawianego na woku z gotującą się wodą. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Kurczak w sosie curry / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,70 / 10 ocen
Podawać z ryżem basmati lub ryżem jaśminowym.
Podawać z ryżem basmati lub ryżem jaśminowym.
Ogórki smażone z nadzieniem mięsnym

Ocena ze starego portalu: 4,5 / 4 oceny
To ciekawe chińskie danie podaje się jako przekąskę lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
To ciekawe chińskie danie podaje się jako przekąskę lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Bakłażan w sosie z czarnej fasoli

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 5 ocen
Danie kuchni wietnamskiej. Jest to kuchnia pod wieloma względami podobna do chińskiej, używa się wielu takich samych składników, bardzo popularny jest tu sos rybny. Wegetarianie powinni zastąpić sos rybny i ostrygowy sosem sojowym. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego/wietnamskiego lub samodzielnie warzywne danie z ryżem jaśminowym.
Danie kuchni wietnamskiej. Jest to kuchnia pod wieloma względami podobna do chińskiej, używa się wielu takich samych składników, bardzo popularny jest tu sos rybny. Wegetarianie powinni zastąpić sos rybny i ostrygowy sosem sojowym. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego/wietnamskiego lub samodzielnie warzywne danie z ryżem jaśminowym.
Wieprzowina ze szpinakiem

Ocena ze starego portalu: 4,56 / 9 ocen
Do przygotowania tego dania możemy użyć świeżego szpinaku albo mrożonego szpinaku w całych liściach. Bardzo smaczne, nisko-tłuszczowe danie. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Do przygotowania tego dania możemy użyć świeżego szpinaku albo mrożonego szpinaku w całych liściach. Bardzo smaczne, nisko-tłuszczowe danie. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)