Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Spotkałam się już z niezwykle różnymi przepisami, które miały w nazwie człon chop suey :)) każdy inny - przedstawiam mój ulubiony:)) potrawę robię również z cukinią:) Wspaniale smakują także warzywa przyrządzone w taki sposób:))) Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Kurczak z kalafiorem / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 ocen
Jest to danie z kuchni wietnamskiej. Kalafior smakuje wręcz bosko - dzięki dodatkowi sosu rybnego ma zupełnie inny smak. Od razu po podaniu potrawa jest pikantna następnego dnia robi się słodkawa - w obydwu wersjach rewelacyjna:). Jedno z dań, które robię regularnie. Niestety zimą jest dość ciężko ze względu na brak świeżego kalafiora - no ale czasem można trafić w hipermarkecie:)
Jest to danie z kuchni wietnamskiej. Kalafior smakuje wręcz bosko - dzięki dodatkowi sosu rybnego ma zupełnie inny smak. Od razu po podaniu potrawa jest pikantna następnego dnia robi się słodkawa - w obydwu wersjach rewelacyjna:). Jedno z dań, które robię regularnie. Niestety zimą jest dość ciężko ze względu na brak świeżego kalafiora - no ale czasem można trafić w hipermarkecie:)
Smażona ryba z warzywami i sosem sojowo-owocowym

Ocena ze starego portalu: 4,83 / 6 ocen
Skomplikowany przepis, z wieloma składnikami, ale warto spróbować, bo smakuje znakomicie. Zrobiłem porcję dla 3 osób, ale tak nam smakowała, że zjedliśmy wszystko w dwójkę. Podawać ugotowanym ryżem japońskim.
Skomplikowany przepis, z wieloma składnikami, ale warto spróbować, bo smakuje znakomicie. Zrobiłem porcję dla 3 osób, ale tak nam smakowała, że zjedliśmy wszystko w dwójkę. Podawać ugotowanym ryżem japońskim.
Zupa Won-Ton z Toyoty / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,00 / 5 ocen
Zupka Won-Ton, którą jadłem w restauracji orientalnej w salonie Toyoty i zrobiona w/g smaku, a nie przepisu (składniki sam dobrałem).
Zupka Won-Ton, którą jadłem w restauracji orientalnej w salonie Toyoty i zrobiona w/g smaku, a nie przepisu (składniki sam dobrałem).
Kurczak z brokułami / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
W oryginalnym przepisie występowała wołowina jednak jestem fanką kurczaka wiec..;)) Podobno jest to typowe danie kuchni kantońskiej.
W oryginalnym przepisie występowała wołowina jednak jestem fanką kurczaka wiec..;)) Podobno jest to typowe danie kuchni kantońskiej.
Wieprzowina z makaronem w sosie sojowym / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,75 / 4 oceny
Znakomite, aromatyczne i pożywne danie, które na ulicach Pekinu popularne jest niczym hot-dog na nowojorskim Manhattanie. Zapach tej potrawy jest nierozłącznym elementem klimatu pekińskich ulic i zaułków ponieważ potrawę sprzedaje się w budkach niemal na każdym roku. Jest to również niezmiernie proste w przygotowaniu danie.
Znakomite, aromatyczne i pożywne danie, które na ulicach Pekinu popularne jest niczym hot-dog na nowojorskim Manhattanie. Zapach tej potrawy jest nierozłącznym elementem klimatu pekińskich ulic i zaułków ponieważ potrawę sprzedaje się w budkach niemal na każdym roku. Jest to również niezmiernie proste w przygotowaniu danie.
Gotowany na parze halibut w sosie z cytryny i chili

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Gotowany na parze halibut w sosie z cytryny i chili to szybkie w przygotowaniu, bardzo ciekawe i dietetyczne danie z ryby. Do jego przygotowania zamiast halibuta możemy użyć swoją ulubioną rybę (najlepiej filet). Rybę na parze lepiej gotować bez skórki, bo po gotowaniu robi się kleista i niezbyt smaczna. Do gotowania na parze najlepiej użyć bambusowego parownika ustawianego na woku z gotującą się wodą. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Gotowany na parze halibut w sosie z cytryny i chili to szybkie w przygotowaniu, bardzo ciekawe i dietetyczne danie z ryby. Do jego przygotowania zamiast halibuta możemy użyć swoją ulubioną rybę (najlepiej filet). Rybę na parze lepiej gotować bez skórki, bo po gotowaniu robi się kleista i niezbyt smaczna. Do gotowania na parze najlepiej użyć bambusowego parownika ustawianego na woku z gotującą się wodą. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Promocja (1)
- [+]Artykuły spożywcze (1621)
- [+]Kuchnia chińska (335)
- Sosy chińskie (31)
- Olej, ocet, pasty (11)
- Makaron, ryż, mąka (28)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (21)
- Warzywa, owoce (20)
- Tofu, gluten, grzyby (16)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (13)
- Herbata, napoje (9)
- [+]Kuchnia japońska (172)
- [+]Kuchnia tajska (196)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (29)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (17)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (22)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (20)
- [+]Kuchnia chińska (335)
- [+]Przybory kuchenne (155)
- Patelnia wok (20)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (18)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (6)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (3)
- Wyprzedaże (11)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (22)
- Inne (1)