Kurczak chop suey / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Spotkałam się już z niezwykle różnymi przepisami, które miały w nazwie człon chop suey :)) każdy inny - przedstawiam mój ulubiony:)) potrawę robię również z cukinią:) Wspaniale smakują także warzywa przyrządzone w taki sposób:))) Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Kurczak z kalafiorem / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 ocen
Jest to danie z kuchni wietnamskiej. Kalafior smakuje wręcz bosko - dzięki dodatkowi sosu rybnego ma zupełnie inny smak. Od razu po podaniu potrawa jest pikantna następnego dnia robi się słodkawa - w obydwu wersjach rewelacyjna:). Jedno z dań, które robię regularnie. Niestety zimą jest dość ciężko ze względu na brak świeżego kalafiora - no ale czasem można trafić w hipermarkecie:)

Czytaj dalej

Smażona ryba z warzywami i sosem sojowo-owocowym

0
Ocena ze starego portalu: 4,83 / 6 ocen
Skomplikowany przepis, z wieloma składnikami, ale warto spróbować, bo smakuje znakomicie. Zrobiłem porcję dla 3 osób, ale tak nam smakowała, że zjedliśmy wszystko w dwójkę. Podawać ugotowanym ryżem japońskim.

Czytaj dalej

Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej

Zupa Won-Ton z Toyoty / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,00 / 5 ocen
Zupka Won-Ton, którą jadłem w restauracji orientalnej w salonie Toyoty i zrobiona w/g smaku, a nie przepisu (składniki sam dobrałem).

Czytaj dalej

Kalbi – koreańskie grillowane żeberka / Przepis internauty

0

Kurczak z brokułami / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
W oryginalnym przepisie występowała wołowina jednak jestem fanką kurczaka wiec..;)) Podobno jest to typowe danie kuchni kantońskiej.

Czytaj dalej

Wieprzowina z makaronem w sosie sojowym / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,75 / 4 oceny
Znakomite, aromatyczne i pożywne danie, które na ulicach Pekinu popularne jest niczym hot-dog na nowojorskim Manhattanie. Zapach tej potrawy jest nierozłącznym elementem klimatu pekińskich ulic i zaułków ponieważ potrawę sprzedaje się w budkach niemal na każdym roku. Jest to również niezmiernie proste w przygotowaniu danie.

Czytaj dalej

Gotowany na parze halibut w sosie z cytryny i chili

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Gotowany na parze halibut w sosie z cytryny i chili to szybkie w przygotowaniu, bardzo ciekawe i dietetyczne danie z ryby. Do jego przygotowania zamiast halibuta możemy użyć swoją ulubioną rybę (najlepiej filet). Rybę na parze lepiej gotować bez skórki, bo po gotowaniu robi się kleista i niezbyt smaczna. Do gotowania na parze najlepiej użyć bambusowego parownika ustawianego na woku z gotującą się wodą. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Pierś kurczaka z orzeszkami ziemnymi / Przepis internauty

0
0
Twój koszyk jest pusty

Wygląda na to, że nie dodałeś jeszcze żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty