Kaczka z ananasem po tajlandzku

Ocena ze starego portalu: 4,67 / 9 ocen
Do wykonania tej potrawy użyłem frytowanej piersi kaczki, zamiast frytowania równie dobrze możemy upiec ją w piekarniku i potem pociąć na plasterki. Danie serwować z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Kurczak czosnkowy w cieście

Ocena ze starego portalu: 4,88 / 34 oceny
Danie to przypomina bardzo popularnego w budkach wietnamskich kurczaka gong-bao. Tak naprawdę kurczak gong-bao to zupełnie inna, tradycyjna chińska potrawa. Do tej potrawy można użyć udek lub piersi, ja osobiście zdecydowanie wolę udka kurczaka, są dużo bardziej soczyste. Podawać z różnymi sosami do maczania jako przekąskę, samodzielnie z ryżem jaśminowym lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.

Czytaj dalej

Grilowane skrzydełka kurczaka w sosie hoisin

0
Ocena ze starego portalu: 4,5 / 4 oceny
Pierwsza potrawa wykonana na moim nowym grillu elektrycznym. Podawać jako jedno z dań grillowego przyjęcia lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Czytaj dalej

Kurczak w sosie hoisin

Ocena ze starego portalu: 4,21 / 14 ocen
Danie błyskawiczne, bardzo łatwe w przygotowaniu.

Czytaj dalej

Czosnkowy kurczak

0
Ocena ze starego portalu: 4,68 / 28 ocen
Do czosnkowego kurczaka doskonale smakuje ostry sos. Jego moc możemy zwiększyć lub zmniejszyć dozując ilość chili. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Kurczak szefa kuchni

Ocena ze starego portalu: 4,89 / 35 ocen
Nazwa chyba mówi sama za siebie :). Zrobiłem to danie z moich ulubionych składników i w mój ulubiony sposób ( kawałki mięsa w chrupiącej panierce w pysznym gęstym sosie podane na chrupiącym makaronie).

Czytaj dalej

Kurczak w sezamie

0
Ocena ze starego portalu: 4,88 / 24 oceny
Jedno z moich ulubionych dań. Zdecydowanie polecam! Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Czytaj dalej

Kurczak Da-Cien

0

Kurczak Generała Tso

4

Kurczak z chili

Ocena ze starego portalu: 4,70 / 20 ocen
Kurczak z chili to świetna i bardzo szybka do wykonania pikantna potrawa o wytrawnym słono-kwaśnym smaku. Ulubione danie mojej żony. Polecam. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej