Chleb Naan czosnkowo-kolendrowy

Bułeczki Man Tou / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,6 / 5 ocen
Gdy znudzi się Wam ryż lub makaron, proponuję taką alternatywę: bułeczki na parze Man Tou. Świetnie wchłaniają sos (dlatego lepiej przygotować trochę więcej niż zwykle), a gdy zostaną po posiłku - można potem je przekąsić np.: z masełkiem Popularne, tak jak i makaron, w Chinach Północnych.

Czytaj dalej

Piersi kurczaka w sezamie

Ocena ze starego portalu: 4,97 / 32 oceny
TO DANIE TO ABSOLUTNY HIT! 31 osób oceniło je na 5 tylko 1 na 4. Łatwe do wykonania danie, z bardzo prostym, ale bardzo smacznym sosem. Jest to moja własna przeróbka jednego z wcześniejszych przepisów ze strony.

Czytaj dalej

Ryba w cieście na ostro

Ocena ze starego portalu: 4,60 / 5 ocen
Do przygotowania tej potrawy można użyć dowolnego filetu. Ja użyłem filetu w kostce, jego zaletą jest całkowity brak ości, oraz łatwość krojenia w kostkę, jednak jego rozmiary wymuszają nieco inny od standardowego rozmiar kawałków (2,5x2,5x1cm zamiast 2x2x2cm). Olej chili nadaje potrawie nie tylko ostrość ale także charakterystyczny smak. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Kurczak w sezamie

Ocena ze starego portalu: 4,88 / 24 oceny
Jedno z moich ulubionych dań. Zdecydowanie polecam! Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Czytaj dalej