Chrupiąca ryba w słodko pikantnym sosie

Grillowany bakłażan w marynacie miso (by Magda Klimczak)

Zupa z kimchi z miękkim tofu (Kimchi Jigae)

Satay wołowy z sosem z orzeszków (by Magda Klimczak)

Jagnięcina z porem stir-fry (słono-ostra)

Indyjski kurczak Vindaloo (by Magda Klimczak)

Tajska sałatka z kurczakiem i makaronem ryżowym (by Magda Klimczak)

Wątróbka drobiowa z imbirem

Pierś kurczaka z melonem na ostro

Pierś kurczaka z melonem na ostro to ciekawe danie w którym pierś kurczaka połączona jest z kulkami melona i papryką. Danie z dużą ilością sosu, dlatego najlepiej smakuje z gotowanym ryżem jaśminowym.

Delikatny miąższ melona doskonale komponuje się w daniach o ostrym smaku. Jest owocem niskokalorycznym i dlatego jest polecany w dietach odchudzających. Zawarte w nim minerały (m.in. potas, magnez) mogą przyczyniać się do obniżenia chorób serca i chorób nowotworowych. Warto więc aby częściej ten wartościowy owoc gościł na naszych stołach.

Czytaj dalej

Smażony ryż po tajsku