Tajska zupa Tom Yum z młodym jackfruitem i kawałkami kurczaka w Panko.

Klasyka kuchni tajskiej, czyli słynna ostro-kwaśna zupa Tom Yum, o znakomitym smaku i aromacie. W najnowszym przepisie dodaliśmy do zupy pokrojone kawałki młodego jackfruita (dodatkowa porcja błonnika), a kurczaka proponujemy podać oddzielnie (tak aby nie pływał długo w zupie) w chrupiacej panierce panko. Jako alternatywę zamiast kurczaka można oczywiście zaserwować krewetki obtoczone w panko. Dodatek pasty chili Prik Pao i pokrojonego świeżego chili sprawia, że nasza zupa Tom Yum jest jeszcze bardziej pikantna i rozgrzewająca.

Czytaj dalej

Burgery z chrupiącymi kotletami z łososia (by Magda Klimczak)

Karokke – japońskie krokiety

Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 oceny
Nie jest to rdzenne japońskie danie, jednak obecnie bardzo popularne w Japonii. Istnieje wiele odmian krokietów z różnym wypełnieniem, podstawą naszych krokietów są ziemniaki i mięso mielone. W Japonii krokiety kupuje się najczęściej pojedynczo, jako przekąskę, serwowane na ciepło w sklepach spożywczych i supermarketach. Ponieważ ich wykonanie jest dosyć pracochłonne rzadko są przygotowywane w domach. Krokiety te jada się najczęściej z majonezem i specjalnym sosem do krokietów (niestety u nas nie dostępnym) ale można próbować różnych sosów (mi np. bardzo smakowały z sosem z czarnej fasoli).

Czytaj dalej

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty