Placki kukurydziane z zielonym curry

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oryginalne tajskie placki kukurydziane z zieloną pasta curry. Do ich przygotowania używamy kukurydzy z puszki, połowę jej miksujemy, a połowę używamy w całości. Do placuszków najlepiej jest dodać świeżą bazylię i kolendrę ale jeżeli ich brakuje to można je pominąć. Danie podajemy z sosem chili.
Oryginalne tajskie placki kukurydziane z zieloną pasta curry. Do ich przygotowania używamy kukurydzy z puszki, połowę jej miksujemy, a połowę używamy w całości. Do placuszków najlepiej jest dodać świeżą bazylię i kolendrę ale jeżeli ich brakuje to można je pominąć. Danie podajemy z sosem chili.
Kurczak tajski / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,89 / 9 ocen
Bardzo smaczne danie, które przygotowałem po wypróbowaniu przepisu z tej strony (Kurczak w zielonym curry), oraz po wizycie w azjatyckiej restauracji. To taka moja wariacja na temat tego przepisu. Serwować z ryżem jaśminowym.
Bardzo smaczne danie, które przygotowałem po wypróbowaniu przepisu z tej strony (Kurczak w zielonym curry), oraz po wizycie w azjatyckiej restauracji. To taka moja wariacja na temat tego przepisu. Serwować z ryżem jaśminowym.
Kurczak z nerkowcami

Ocena ze starego portalu: 4,9 / 10 ocen
Danie to jest lekko pikantne dzięki zielonej tajskiej papryczce chili, jest ona trudno dostępna w Polsce jednak można ją zastąpić zieloną pastą curry. Nerkowce mają bardzo charakterystyczny, słodkawy smak i ich zastąpienie np. orzeszkami ziemnymi znacząco zmieni smak potrawy. Podawać z ryżem jaśminowym.
Danie to jest lekko pikantne dzięki zielonej tajskiej papryczce chili, jest ona trudno dostępna w Polsce jednak można ją zastąpić zieloną pastą curry. Nerkowce mają bardzo charakterystyczny, słodkawy smak i ich zastąpienie np. orzeszkami ziemnymi znacząco zmieni smak potrawy. Podawać z ryżem jaśminowym.
Kurczak w zielonym curry

Ocena ze starego portalu: 4,85 / 21 ocen
Kurczak w zielonym curry to pierwsze wykonane przeze mnie tajskie danie główne z prawdziwego zdarzenia. Powiem szczerze, że po spróbowaniu byłem w szoku - zabrakło mi skali do oceny :). Zielona pasta curry nadaje temu daniu cały smak, ale też ponadprzeciętną ostrość, dla osób które nie tolerują tak ostrych dań można ostatecznie zmniejszyć ilość pasty do 1 łyżki.
Kurczak w zielonym curry to pierwsze wykonane przeze mnie tajskie danie główne z prawdziwego zdarzenia. Powiem szczerze, że po spróbowaniu byłem w szoku - zabrakło mi skali do oceny :). Zielona pasta curry nadaje temu daniu cały smak, ale też ponadprzeciętną ostrość, dla osób które nie tolerują tak ostrych dań można ostatecznie zmniejszyć ilość pasty do 1 łyżki.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (9)
- [+]Artykuły spożywcze (1488)
- [+]Kuchnia chińska (313)
- Sosy chińskie (31)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (26)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (19)
- Warzywa, owoce (19)
- Tofu, gluten, grzyby (16)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (4)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (158)
- [+]Kuchnia tajska (171)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (8)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (82)
- Przyprawy indyjskie (24)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (6)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (313)
- [+]Przybory kuchenne (146)
- Patelnia wok (20)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (14)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (6)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (35)
- Produkty OrientCook i KATTO (22)