Ryż indonezyjski Nasi Goreng

Tradycyjne danie kuchni indonezyjskiej, które ma wiele odmian, ale podstawowymi jego składnikami są ryż i słodki sos sojowy Ketjap Manis…

Czytaj dalej

Futomaki grube rolki sushi

Inari sushi (inarizushi) z tuńczykiem i grzybami

Inari sushi (inarizushi) z tuńczykiem i grzybami to specjalna odmiana sushi, do której przygotowania niezbędne są specjalne "torebki" wykonane ze smażonego tofu. "Torebki" wypełnia się ryżem i zjada maczając w sosie sojowym. W najprostszej wersji do napełnienia używamy czystego ryżu do sushi (zaprawionego octem). W naszym przepisie używamy ryżu z dodatkami: grzybami i tuńczykiem puszki. Przygotowany w ten sposób ryż nie wysycha i zachowuje swoją świeżość dlatego świetnie nadaje się jako prowiant na wycieczkę lub piknik.

Czytaj dalej

Szpinak smażony w cieście Zha bocai yu

Temaki sushi ze smażoną kaczką

Temaki sushi z omleta tamago

Inari sushi (inarizushi) z ryżem, marchewką i rzodkiewką

Sushi kwadratowe – Shikai maki

Maki sushi ze szparagami i wędzonym łososiem

Maki sushi z paluszkami krabowymi i grzybami shitake

Maki sushi z paluszkami krabowymi i grzybami shitake jest smaczne, chrupiące i kolorowe czyli spełniające wszelkie wymogi dobrego sushi.

Czytaj dalej

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty