Czosnkowe krewetki w sosie

Czosnkowe krewetki w sosie to klasycznie wykonane chrupiące chińskie danie. Główny składnik dania (krewetki) smaży się w panierce i podaje w dobrze doprawionym sosie z duża ilością czosnku. Krewetkami należy połączyć z sosem tuż przed podaniem aby utrzymać chrupkość panierki. Danie podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Pikantne noodle

Koreańska grzanka ze stekiem

Grillowany kurczak po koreańsku

Sałata smażona w sosie sojowo-miodowym

Indonezyjska sałatka Gado Gado

Kurczak smażony stir-fry z cukinią

Surówka z marchwi, rzodkiewki i makaronu sojowego

Smażony groszek cukrowy w sosie sojowym

Brukselki z patelni po tajsku (by M. Klimczak)