Sałatka makaronowa z kurczakiem na zimno

Wieprzowina Lo Mein

Kurczak imbirowo-miodowy

Wołowina smażona z sezamem

Rosół z jajkiem po chińsku

Cukinia smażona słodko-kwaśna

0

Jajka na parze z paluszkami krabowymi i grzybami Mun

0

Warzywa z grzybami stir-fry w orzechowym sosie

Polędwiczka wieprzowa w sosie cebulowo-imbirowym

Wołowina smażona stir-fry z brokułami

Wołowina smażona stir-fry z brokułami to błyskawiczne, zdrowe i smaczne danie, jedno z najpopularniejszych dań chińskich w USA. Wołowinę do tej potrawy należy starannie pokroić w cienkie paseczki, dzięki temu mięso będzie miękkie nawet po krótkim smażeniu z mieszaniem (stir-fry). Im twardsze mięso tym cieńsze powinny być paseczki, oczywiście danie będzie smaczniejsze przy zastosowaniu najdelikatniejszych kawałków wołowiny takich jak polędwica czy rostbef. Potrawę można opcjonalnie zagęścić mąką kukurydzianą lub ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody.

Czytaj dalej