Zielony stir-fry

Zupa z owocami morza i makaronem sojowym

Czosnkowe krewetki w sosie

Czosnkowe krewetki w sosie to klasycznie wykonane chrupiące chińskie danie. Główny składnik dania (krewetki) smaży się w panierce i podaje w dobrze doprawionym sosie z duża ilością czosnku. Krewetkami należy połączyć z sosem tuż przed podaniem aby utrzymać chrupkość panierki. Danie podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Chrupiące ziołowe placuszki

Azjatycka sałatka z fasolki

Smażony groszek cukrowy w sosie sojowym

Indonezyjska zupa Soto (by M. Klimczak)

Dyniowe curry z warzywami (by M. Klimczak)

Zupa krem z ziemniaków i pora z miso (by M. Klimczak)

Burgery z chrupiącymi kotletami z łososia (by Magda Klimczak)