Przejdź do treści

Sos Kung Pao Stir-Fry do kurczaka 60g

7,90  brutto

Idealny sos do klasycznego dania “Kung Pao Chicken” w stylu syczuańskim.

Charakterystyczny ostro-pikantny sos o kusząco pikantnym oraz lekko słodkawym smaku.

Pozostało tylko: 1

Idealny sos do klasycznego dania “Kung Pao Chicken” w stylu syczuańskim.

Charakterystyczny ostro-pikantny sos o kusząco pikantnym oraz lekko słodkawym smaku. Podawany z mięsem drobiowym, jednak może być również serwowany z innymi mięsami, owocami morza oraz warzywami.

Składniki: Solone papryczki chili (papryczki chili, sól), cukier, woda, sfermentowana pasta sojowa (woda, sól, soja, mąka pszenna), suszony czosnek, sól, ocet ryżowy, skrobia kukurydziana modyfikowana, pasta z nasion sezamu, przyprawy. Produkcja: Chiny

Przepis: Kung Pao Chicken (porcja dla 2 osób)

Składniki:

250g fileta z kurczaka, pokrojonego w kostkę

1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę

4 sztuki szczypioru posiekanego

30g prażonych orzechów nerkowca (opcjonalnie)

1 łyżka oleju (najlepiej sojowego lub arachidowego)

Sos Kung Pao do kurczaka 60g

Przygotowanie: 12 minut. Porcja dla 2 osób

1. Podgrzej olej na woku. Dodaj pokrojonego fileta z kurczaka i smaż na średnim ogniu przez 5-7 minut do zarumienienia.

2. Dodaj paprykę oraz szczypiorek, smaż przez kolejne 3-4 minuty, często mieszając

3. Dodaj sos Kung Pao, dodaj odrobinę wody i gotuj przez następne 2 minuty

4. Najlepiej podawać z ryżem

 


			
Waga 0,07 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Sos Kung Pao Stir-Fry do kurczaka 60g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może spodoba się również…