Chrupiące kulki wieprzowo-makaronowe
Chrupiące kulki wieprzowo-makaronowe to łagodna w smaku i bardzo chrupiące przekąska. Idealnie smakuje w połączeniu z sosem chili. Oryginalna przekąska, która sprawdzi się na każdej imprezie.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

04.05.2024
Porcje Czas przygotowania
4osoby 10minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 10minut
Składniki
Mieszanka mięsna:
Sposób przygotowania
  1. Makaron zalać ciepłą wodą i moczyć 5 minut. Odcedzić na sicie.
  2. Wymieszać dokładnie składniki na mieszankę mięsną.
  3. Zanurzyć ręce w zimnej wodzie i robić kulki wielkości orzecha włoskiego.
  4. Każdą z kulek owijać kilkoma nitkami makaronu (na krzyż aby się lepiej trzymały).
  5. Rozgrzać dobrze olej w woku i smażyć partiami kulki na złoty kolor ok. 3-4 minut.
  6. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podawać z sosami chili.