Krewetki chilli z czosnkiem / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 16 ocen
Krewetki chilli z czosnkiem to pyszne, średnio pikantne krewetki, które doskonale smakują z makaronem lub ryżem i sałatką. Świetnie danie od naszego użytkownika, wszystkie 16 osób, które oceniło tą potrawę przyznało jej najwyższą ocenę 5.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

18.04.2024
Porcje Czas przygotowania
1osoba 15minut
Porcje Czas przygotowania
1osoba 15minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Krewetki oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem.
  2. Czosnek, imbir i papryczkę drobno posiekać.
  3. Rozgrzać wok i dodać łyżkę oleju do smażenia i łyżeczkę oleju sezamowego. Gdy olej będzie rozgrzany wrzucić krewetki i mieszając podsmażać do uzyskania odpowiedniego koloru (około 2 minuty). Przytrzymując krewetki łyżką cedzakową odlać płyn powstały w wyniku smażenia.
  4. Następnie dorzucić czosnek, imbir, chilli, ocet, cukier, i sos ostrygowy. Smażyć jeszcze około 1-2 minuty na średnim ogniu często mieszając.