Przepisy kuchni azjatyckiej – dania główne

Jesteś fanem kuchni azjatyckiej i nie wyobrażasz sobie dnia bez kimchi czy zielonego curry? Uwielbiasz orientalne smaki i niecodzienne połączenia, które długo pozostają na języku i w pamięci? Szukasz pomysłu na obiad lub kolację, który zachwyci Twoją „drugą połówkę” lub grono przyjaciół? Dania azjatyckie to doskonały wybór na wiele różnych okazji – doskonale wiedzą o tym znani i mniej znani restauratorzy, którzy serwują w swoich lokalach popularne dania kuchni tajskiej, indyjskiej, chińskiej czy japońskiej.

Dania kuchni orientalnej wbrew pozorom wcale nie są trudne do przygotowania – wystarczy odrobina chęci, sprawdzona receptura i oczywiście, najwyższej jakości produkty spożywcze gwarantujące niepowtarzalny smak przygotowywanego dania. O ile chęci musisz znaleźć sam, to sprawdzone przepisy na azjatyckie dania główne znajdziesz na naszej stronie internetowej – wśród nich nie mogło zabraknąć receptur na najpopularniejsze potrawy kuchni orientalnej, w tym m.in.: makaron ryżowy z warzywami stir-fry, indyjskie curry, kimchi, pad thai z kurczakiem lub tofu, satay wołowy z sosem z orzeszków czy kurczak tandoori. Nie zapomnieliśmy również o osobach na diecie bezmięsnej – w jednej z zakładek znajdą oni przepisy na potrawy dla wegetarian i wegan. Sprawdź sam!

Azjatyckie dania główne, które stworzysz we własnej kuchni

Na stronie zebraliśmy przepisy na popularne potrawy azjatyckie, które bez problemu przygotujesz we własnej kuchni. Na stronie znajdziesz informacje o rodzaju kuchni – dowiesz się też, ile czasu zajmie przygotowanie konkretnego dania, oraz zdecydujesz, ile porcji potrawy chcesz przyrządzić. Teraz wystarczy tylko skompletować poszczególne składniki – potrzebne artykuły spożywcze i akcesoria kuchenne znajdziesz w ofercie naszego sklepu internetowego. Kolejne kroki związane z przygotowaniem potraw zostały dodatkowe opatrzone kolorowymi fotografiami, dzięki czemu bez problemu odtworzysz je we własnej kuchni. Przekonaj się sam, jakie to proste!

Wołowina stir-fry z makaronem noodle, grzybami mun i pędami bambusa

Wołowina stir-fry z makaronem noodle to kolejne danie chińskie z woka. Cienkie plasterki wołowiny smażone krótko na woku z dodatkiem grubego makaronu mie, grzybów mun i pędów bambusa. Przypominamy, że do dań krótko smażonych w woku zawsze używaj wysokiej jakości, miękkiej wołowiny (polędwicy, antrykotu lub rostbefu). Taka wołowina pocięta w cienkie plasterki już po bardzo krótkim smażeniu jest mięciutka i soczysta. W tym przepisie dodatkowo użyliśmy marynaty z dodatkiem czerwonego wina, które sprawia, że mięso jest jeszcze delikatniejsze.

Czytaj dalej

Indonezyjski smażony ryż

Makaron z wołowiną i brokułami na ostro

Ryż smażony z wołowiną i brokułami

Krewetki w sosie orzechowym

Czosnkowe curry z krewetkami

Pikantne curry madras z krewetkami

Panang curry z kalafiora

Makron udon z kaczką stri-fry

Zielone curry ze szparagami

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty