Przejdź do treści

Żeberka wieprzowe na parze w sosie z czarnej fasoli

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Żeberka wieprzowe na parze w sosie z czarnej fasoli
Ocena ze starego portalu: 4 / 2 oceny
Kolejne danie z serii na parze. Żeberka mają rzesze swoich zwolenników a szczególnie te zdrowo gotowane na parze. Danie doprawione ciekawym w smaku, słonym sosem z czarnej fasoli.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 1 godzina
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Czas przygotowania 1 godzina
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pociąć mięso na pojedyncze żeberka, usunąć nadmiar tłuszczu.
  2. Połączyć czosnek z sosem z czarnej fasoli, wymieszać z żeberkami, odstawić na min. 30 min.
  3. Przełożyć żeberka na talerz, wstawić talerz do parownika, parownik postawić na woku lub garnku z kilkoma centymetrami gotującej się wody.
  4. Gotować żeberka na parze ok 45 min. Danie gotowe, serwować z ryżem jaśminowym.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *