Przejdź do treści

Wyświetlanie 1–24 z 32 wyników

Dania Kuchni Koreańskiej przygotowywane są na bazie zdrowych i naturalnych produktów z niską zawartością tłuszczu. W potrawach dominują ostre przyprawy które nadają pożywieniu pikantny i wyrazisty smak, a podstawowym składnikiem kuchni koreańskiej jest uprawiany tam od stuleci ryż. Wszystkie dania cechują się niezwykle estetycznym wyglądem i są skrupulatnie przygotowywane z dbałością o kolorystykę. Jesteś fanem kuchni koreańskiej? Zapraszamy do delikatesów on-line na kuchnieorientu.pl, gdzie sprawnie i bez żadnych problemów zaopatrzysz się w podstawowe produkty z których stworzysz doskonałe, koreańskie dania.

Kuchnia Koreańska to uczta dla oka i rozkosz dla podniebienia

Pikantny smak koreańskim daniom zapewniają chojnie dodawane przyprawy takie jak czosnek, chilli, zielona cebula, pasta z fasoli, imbir, ocet, sezam oraz żeń szeń, który króluje na tamtejszych targach. Głównym składnikiem każdego dania jest ryż do którego dodaje się mięso, ryby i przeróżne warzywa uprawiane na szeroką skalę. Kuchnia koreańska znana jest również z wielu cenionych dodatków o specyficznym i wyrazistym smaku. Najpopularniejsze to pasta ze sfermentowanej soi o nazwie doenjang, przeróżne pasty ze sfermentowanych krewetek, ryb i innych owoców morza. Ważnym elementem kuchni koreańskiej jest też kimchi, czyli bardzo popularne koreańskie danie, którego podstawą jest kapusta oraz inne warzywa, a także specjalna zalewa. Przygotowane produkty poddawane są fermentacji, której kimchi zawdzięcza swój wyjątkowy smak. To danie używane jest do przygotowywania innych potraw koreańskich i jest całkowicie naturalne. Świetnie smakuje jako przystawka, dodatek do dania głównego, a nawet składnik zup oraz gulaszu.