Olej, ocet, pasty

Kuchnia chińska bez octu ryżowego, pasty sojowej czy specjalnego olejku chińskiego niemal nie istnieje! To podstawowe komponenty, dzięki którym każda potrawa orientalna nabiera wyjątkowego smaku i wyrazu. Z tego względu postanowiliśmy do oferty naszego sklepu online włączyć produkty najwyższej jakości. Tak, aby nasi klienci mogli skompletować wszelkie niezbędne produkty do stworzenia wyjątkowych potraw kuchni azjatyckiej.

Charakterystyczny ocet, podkręcająca pasta, chiński olej do smażenia – wykorzystaj potencjał produktów Wchodu

Wśród propozycji dostępny jest ocet ryżowy (biały i czarny), przeznaczony do przygotowywania słynnego sushi, pochodzącego z Japonii oraz innych dań orientalnych. Ukłonem w kierunku oryginalnych smaków jest ocet dojrzewający, mieniący się czerwono-brązowymi tonacjami kolorystycznymi, o łagodnym, subtelnie słodkim aromacie.

Specjalnie przygotowany olej to kolejny element wyjątkowości potraw azjatyckich. Rafinowany chiński olej do smażenia z orzeszków ziemnych posiada jeden z najwyższych punktów dymienia, a w Azji jest uważany za najlepszy olej chiński do smażenia w woku. Jest to także jeden z najzdrowszych olejów zawierający minimalną ilość tłuszczów nasyconych. Stosując olej chiński do smażenia na głębokim tłuszczu, możemy go używać wielokrotnie, aż do ściemnienia.

W kuchnieorientu.pl dostępne są także pasty, chętnie wykorzystywane do przygotowywania wielu dań kuchni chińskiej czy seczuańskiej, m.in. pasta sojowa oraz pasta sezamowa azjatycka, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni miłośnika smaków orientalnych.

Apetyt pobudzony? Mamy nadzieję! Przyszedł czas na zakupy w kuchnieorientu.pl, gdzie można znaleźć wiele oryginalnych produktów azjatyckich. Zaszalej w kuchni i stwórz oryginalne kompozycje na bazie tradycyjnych smaków.

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty