Olej, ocet, pasty
Poszukując oryginalności w smakach, zachęcamy do zapoznania się z olejami popularnymi w kuchni chińskiej przeznaczonymi zarówno do smażenia, jak i podkreślenia walorów poszczególnych dań. W ofercie naszego sklepu internetowego dostępny jest m.in. olej arachidowy z orzeszków ziemnych, który idealnie nadaje się do smażenia na woku. To jeden z najzdrowszych olejów, zawiera bowiem minimalną ilość tłuszczów nasyconych. Tańszą alternatywą dla arachidowego wydania jest olej sojowy. Produkt ten wyróżnia się jednym z najwyższych punktów dymienia (238 stopni Celsjusza). Olej sojowy doskonale nadaje się do smażenia z mieszaniem (stir fry). Może być także stosowany jako dodatek do sałatek. Poszukujesz produktu, który podkreśli smak przyrządzanych potraw? Postaw na olej sezamowy, który w kuchni chińskiej stosowany jest jako przyprawa. Jego mocny, orzechowy aromat fenomenalnie dopasuje się do kubków smakowych najbardziej wybrednych indywidualistów!