Mieszaj i smaż – w tłumaczeniu nazwy zawiera się właściwie cała idea techniki stir-fry.
W kuchni chińskiej to technika szybkiego smażenia makaronu, ryżu, chrupkich warzyw i kruchych mięs.
Kuchnia Syczuańska to jedna z najpikantniejszej odmiany kuchni chińskiej. Podstawowe składniki kuchni tego regionu to papryka chili, pieprz syczuański, olej sezamowy, czosnek, imbir i sfermentowana soja. Mieszkańcy tego regionu uważają, że pikantne potrawy pobudzają i uwrażliwiają podniebienie oraz oczyszczają smak.
Opakowanie 50gramowe wystarczy na przygotowanie dania dla ok. 4 osób
Składniki: fermentowana soja (woda, ziarno soi, mąka pszenna, sól, cukier) cebula, olej sojowy, hydrolizowane białko roślinne (soja, kukurydza, pszenica) czosnek, imbir, cukier, olej sezamowy sos sojowy (woda, soja, sól, cukier, mąka pszenna) przecier pomidorowy, sól, maltodekstryna z ziemniaków, chili, barwniki: E150c, E160c. Produkcja: Tajlandia.
Pasta przyprawowa do klasycznego dania syczuańskiego Stir Fry AHG 50g
9,00 zł brutto
Pasta przyprawowa do klasycznego dania syczuańskiego. Kuchnia Syczuańska to jedna z najpikantniejszej odmiany kuchni chińskiej. Podstawowe składniki kuchni tego regionu to papryka chili, pieprz syczuański, olej sezamowy, czosnek, imbir i sfermentowana soja…
Na stanie
Waga | 0,07 kg |
---|