Żeberka wieprzowe na parze w sosie z czarnej fasoli
Ocena ze starego portalu: 4 / 2 oceny
Kolejne danie z serii na parze. Żeberka mają rzesze swoich zwolenników a szczególnie te zdrowo gotowane na parze. Danie doprawione ciekawym w smaku, słonym sosem z czarnej fasoli.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

19.04.2024
Porcje Czas przygotowania
2osoby 1godzina
Czas oczekiwania
1 godzina
Porcje Czas przygotowania
2osoby 1godzina
Czas oczekiwania
1 godzina
Składniki
Dodatek:
Sposób przygotowania
  1. Pociąć mięso na pojedyncze żeberka, usunąć nadmiar tłuszczu.
  2. Połączyć czosnek z sosem z czarnej fasoli, wymieszać z żeberkami, odstawić na min. 30 min.
  3. Przełożyć żeberka na talerz, wstawić talerz do parownika, parownik postawić na woku lub garnku z kilkoma centymetrami gotującej się wody.
  4. Gotować żeberka na parze ok 45 min. Danie gotowe, serwować z ryżem jaśminowym.